Odhalení busty Václava Vosky v Divadle Rokoko
Pocta znamenitému herci
 
V úterý 21.10. 2003 by se dožil 85 let znamenitý český herec Václav Voska, dlouholetý člen Městských divadel pražských. U příležitosti tohoto jubilea byla v neděli 19. října 2003 v Divadle Rokoko (scény MDP) slavnostně odhalena busta od osobitého a výborného sochaře Kurta Gebauera.
Poděkování za tento kulturní počin patří dlouholetému uměleckému vedoucímu Violy dr. Vladimíru Justlovi a Zdenku Potužilovi, uměleckému šéfovi Divadla Rokoko.

Tohoto spontánního, příjemného podvečera se účastnilo mnoho předních osobností kulturního života. Svým osobním zážitkem nebo vzpomínkou přispěli k vytvoření naprosto originální atmosféry. Vzpomínali na Václava Vosku jako na čestného, noblesního, charakterního, ale i velmi humorného a vtipného člověka před i za oponou. Byli to např. Jaroslava Adamová, František Černý, Zdena Hadrbolcová, Pavel Háša, Stanislav Fišer, Vlasta Chramostová, Naďa Konvalinková, Radovan Lukařský, Marie Málková, Jiří Pleskot, Ilja Racek, Boris Rösner, Ljuba Skořepová, Libuše Švormová, Jan Teplý, Jiří Vondráček, Gabriela Vránová a další. Večera se účastnila i rodina Václava Vosky.
 
| 18.11.2003 23:11:58 Redakce |
© Scena.cz